26 august 2011

Karelske piroger til svigermor

1 dl lunket vann 1 ts salt 2 dl rugmel 1/2 dl hvetemel 2 dl kokt ris 2 dl rapsolje *Hell vannet i en bolle. Tilsett salt og spe med mel under omrøring til en passe deig. Rull ut en pølse og del i små emner på ca. 30 gram. Rull disse ut til kuler og klem dem flate. Kjevle dem ut til 1 mm tykkelse. Legg 2 ss ris på hver av pirogene og brett dem dobbelt. Klem kanten godt til. Varm oljen i en stekepanne og stek pirogene til de er gylne, ca. 5 min.

3 kommentarer:

  1. Det så godt ut ja! Hva har man til?

    SvarSlett
  2. Hei flinka!

    Svigermor har fortalt at når de så båtene kom inn fjorden i Åbo, lagde mamma´ne piroger og barna løp ned til kaia med varme piroger til sjømennene..

    Vi spiste dem sammen med middagen.. vi spiste kyllinggryte (m/tomat). Så de passet ihvertfall til det.

    Lagde en hot versjon også, med ris, chili, paprika og krydder. Disse var veldig gode og jeg hadde litt rømme ved siden av. Nam :o)

    SvarSlett

Tusen ♥lig takk for at du legger igjen en hilsen. Det er så koselig med hyggelige tilbakemeldinger! KLEM